Titta Japanissa

Titta Japanissa

Category : Uncategorised

Terveisiä Japanista, Hiroshimasta ja myöskin Kagoshimasta, tyylisuunnan päämajasta!

Syyslukukausi täälläpäin alkaa kääntyä kohti loppua näin tammikuussa. Vielä opinnot pakettiin ja muutamat treenit Hiroshiman alueen päädojolla Masaki-sensein opetuksessa.

Karaten kannalta vaihtoni on ollut suorastaan huikea. Yksi todella suuri kohokohta ja unelman täyttyminen oli viime viikonloppuinen reissu Kagoshimaan, Renshinkanin päämajaan. Hienoja hetkiä on ollut myös täällä Hiroshimassa treenatessa. Olen päässyt täällä 9.danin Masaki-sensein oppiin. Mukaan on tarttunut paljon yksityiskohtaista tietoa katoista sekä monesta muusta karateen ja Renshinkaniin liittyvistä asioista.

Treenaamisen suhteen ainoa hienoinen ongelma on ollut dojon sijainti. Minut haetaan aina autolla harjoituksiin, joten mielinmäärin ei ole päässyt treenaamaan. Laatua sen sijaan vain Sokelle arvojärjestyksessä toisena olevan sensein opetuksesta löytyy. Olen treenannut esimerkiksi Chintoa, sellaisella tarkkuudella, mikä kovasti lämmittää kauan harrastaneen karatekan sydäntä. Ilmeisesti jotain oppia on tarttunutkin…

Masaki-sensei sanoi minulle Kagoshiman reissulla, että tulet tekemään Soken edessä Seisanin ja Chinton. Olimme treenaamassa Shohonzalla, ja treenit näyttivät kääntyvän loppua kohden. Ajattelin, että ehkä en sittenkään pääse näyttämään kovasti treenattua Chintoani. Yhtäkkiä Hannu-sensei sanoi, että sulla on nyt vyökoe! Siinäkin vaiheessa ajattelin, “no tämä on varmaan katselmus, jos sitten kesäksi saisi luvan”. Ei muuta kuin viivalle ja menoksi.

Soke sitten myönsi tälle tytölle 1. Danin, päämajassa (joka on muuten todella kaunis sali). Kagoshiman reissu siis yllätti ja kovasti! Oli todella hienoa päästä istumaan illallisilla Soken ja muiden senseiden kanssa. Vihdoin pääsin näkemään aiemmin vain kuvista nähdyn Shohonzan ympäristöineen, Isamu Tamotsun kotitalon, sekä muistolehdon, jossa on upea pieni temppeli sekä hautapaikat edesmenneille päämiehille.

Kagoshiman reissu huipentui sunnuntaiseen “kangeiko” -perinteiseen talviharjoitukseen. Tämä tapahtui isolla hiekkarannalla, Sakurajima-tulivuoren alla, taivas kirkkaana auringonpaisteesta, yhdessä sadan Renshinkan karatekan kanssa. Varmasti yksi elämäni unohtumattomimmista kokemuksista.


www.000webhost.com